okt 202014

Meer dan 50 jongens en meiden van onze vereniging waren dit weekend in en rond ons clubhuis actief tijdens de jaarlijkse Joti, een wereldwijd Scoutingevenement waarbij Scoutinggroepen uit meer dan 75 landen via digitale wegen contact met elkaar zoeken.

Tijdens Joti 2014 kregen de Welpen, Scouts en Gidsen de opdracht om Mr. X op te sporen en uit te schakelen. Deze man is een beruchte cybercrimineel die aan het hoofd staat van de spionagebende Spy Inc. Tijdens allerlei activiteiten rondom de thema’s communicatie en computertechnologie werden de deelnemers klaargestoomd tot echte ICT-techneuten. We begonnen met een overheerlijke kliedermaaltijd: zelfversierde “tafelpannenkoeken”. En daarna vol energie het bos in om daar met het spel Levend Mastermind een kleurcode met aanwijzingen over Mr. X te achterhalen. Na al die inspanning werden de deelnemers beloond met een vrij blok waarin zij op ons zelfgebouwde computernetwerk en in de Nintendo-hoek computerspellen mochten spelen. En ons verenigingsbestuur kwam ook nog eens zelfgebakken oliebollen uitdelen.  Na een overnachting in de legertent was er een groot postenspel. Zelf een computer bouwen, chatverbindingen leggen met andere Scouts in binnen- en buitenland, een video- en audiospeurtocht en cupcakes bakken om ook eventjes afleiding te vinden in die barre strijd tegen Mr. X. Het enthousiasme van de deelnemers wierp z’n vruchten af: in een actief eindspel werd Mr. X ontmaskerd én verslagen!

We willen alle deelnemers hartelijk danken voor hun enthousiasme en alle staf- en bestuursleden die hebben bijgedragen aan Joti 2014 voor hun inzet en in het bijzonder de speltak Explorers (jongens en meiden van 14 tot 18) die het kookteam heeft ondersteund en mede verantwoordelijk was voor het up-and-running houden van ons uitgebreide computernetwerk. Tot volgend jaar!

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.