okt 192015
 

16 – 18 oktober 2015

Ieder jaar in het derde weekend van oktober vindt het wereldwijde Scoutingevenement Jota-Joti plaats. De naam van dit evenement staat voor Jamboree On The Air & Jamboree On The Internet. Een jamboree is meestal een internationale Scoutingbijeenkomst op een kampterrein, maar tijdens Jota-Joti zoeken Scoutingleden van over de hele wereld vanuit hun eigen clubgebouw contact met elkaar via radioverbindingen en online chats. Deelnemers ontdekken zo van elkaar wat zij doen bij Scouting en sluiten, geheel in lijn met de Scoutinggedachte, nieuwe vriendschappen.

Voor dit event werd ons clubgebouw ingericht als internationaal communicatiecentrum. Onder leiding van gepassioneerde zendamateurs Sake Reindersma, Marcel Daverveld en Theo van Maanen hebben de deelnemers van alles geleerd over het zendamateurisme. Ze hebben zelf radioverbindingen met andere Scoutinggroepen tot stand gebracht, geoefend met het Morsealfabet en werden uitgedaagd om te speuren naar ‘vossen’ met een peilzender. Via het computernetwerk, opgebouwd onder leiding van enthousiaste jeugdleden Daniël Wonnink en Thomas Lamberts van de speltak Explorers, hebben de deelnemers gechat met Scouts van over de hele wereld. De computers en de Nintendo64 en Nintendo Wii draaiden trouwens ook overuren tijdens de vrije blokken, waarin deelnemers het tegen elkaar opnamen in verschillende populaire computerspelletjes. Maar dat was niet alles. Buiten werd Jakkie Bakkie Kippe Kakkie en Highland Games gespeeld, terwijl binnen werd geknutseld aan een 3D hologramprojector voor smartphones. Deelnemers van de speltak Explorers werden zaterdagnacht gedropt bij de Efteling. Zij kregen de opdracht om naar eigen inzicht een route te lopen naar eindpunt De Rustende Jager in Udenhout. De deelnemers en vrijwilligers cialis precio werden trouwens ook ruim voldoende voorzien van lekkere maaltijden, bereid door Explorers Jelle de Haan, Thomas Lamberts, Caspar van Doornmalen, Mirte Amorij, Roos van Wijhe en Bo Warbout.

Jota-Joti was ontzettend gaaf! Onze dank gaat uit naar alle betrokken vrijwilligers, zonder hen was dit weekend onmogelijk. Een klopje op eigen schouder vinden we ook op z’n plaats. We zijn er trots op dat we als goed geolied team voor het 5e jaar op rij een geweldig en gezellig weekendkamp hebben neergezet voor zo’n grote groep jeugdleden. Tot slot bedanken we uiteraard alle enthousiaste jeugdleden voor hun deelname, onze inzet is immers voor hun plezier. In 2016 verwelkomen we jullie bij Joti, de Jota komt het jaar daarna weer. Tot dan?!

Groetjes van Laurens Lamberts en Chris van Rijn
– Coördinatoren Jota-Joti 2015

  Een reactie aan “Een zeer geslaagd groepsweekend, het verslag van Jota-Joti 2015!”

  1. Jongens wat een indrukwekkende hoeveelheid mensen hebben jullie weer een geweldig weekend gegeven! Petje af en diepe buiging!

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.