Scouts (Zeeverkenners)

De Zeeverkenners bestaan uit een groep jongens en meisjes van 10 t/m 16 jaar, die elke zaterdagmiddag bij elkaar komen om dingen op of rondom het water te gaan doen.

In de zomer gaan zij zaterdags zeilen en roeien. Dit doen zij met hun eigen vletten. Met onze nieuwe sleepboot de “Waalbuffel” worden ze naar de overkant van de Waal gesleept. Daar zeilen ze dan de hele middag d.m.v. wedstrijden, instructie of vrij zeilen. Als er te weinig wind staat wordt het roeien geblazen en bij mooi weer uiteraard ook lekker gezwommen. Soms gaan ze naar de Maas voor een weekend lang plezier of gewoon een lange zaterdag. Ook gaan ze elk jaar op kamp voor een volle week ergens in Nederland.

Als het te koud gaat worden, dan gaan de boten uit het water en begint het winterprogramma. Dit winterprogramma bevat ook allerlei zaken, die gebaseerd zijn op zeilen, verkennen en sportiviteit.

Naast de vaste activiteiten zijn er ook nog speciale acties zoals b.v. de braderie, waar wij kramen hebben staan.

Mocht u interesse hebben kunt u contact opnemen met Alieke Hetjes(tel: 06-52189486, e-mail: zeeverkenners@scouting-zaltbommel.nl).
Je kan altijd een keertje meevaren om te zien hoe het toegaat bij de zeeverkenners.
De contributie bedraagt € 45,- per kwartaal.