leeftijd

Jongens & meisjes van 10 t/m 18 jaar

Opkomsttijden

Zomer: zaterdagmiddag van 12:30 tot 17:00
Winter: zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:00

Sponsoractie Nawaka 2022

Download hier alle informatie die je nodig heb om ons te sponsoren

Download hier de transport flyer

Wie zijn de Zeeverkenners Zaltbommel?

De Zeeverkenners Zaltbommel is een vrijetijdsvereniging voor jongeren uit de Bommelerwaard en omstreken. De Zeeverkenners zijn onderdeel van de waterscouting en aangesloten bij Scouting Sint Martinus uit Zaltbommel. Op wekelijkse basis worden activiteiten georganiseerd voor jongens en meiden tussen de 7 en 18 jaar.

In de zomer vinden vrijwel al onze activiteiten op het water plaats, waarbij technieken zoals zeilen, roeien en wrikken beoefend worden. De Zeeverkenners varen voornamelijk in ‘lelievletten’. Dit zijn typische scouting boten die geschikt zijn voor onze bezigheden. Voor de jongste leden hebben we zes polyester optimistjes, waarin de basis geleerd kan worden.

Gedurende het jaar nemen de Zeeverkenners deel aan kampen, waarbij we op regionaal (en soms ook landelijk) niveau de strijd aan gaan met andere scoutinggroepen tijdens verschillende wedstrijden op het gebied van zeilen en roeien. Hiermee zijn we in het verleden ook veelvuldig in de prijzen gevallen.

Wat is Nawaka 2022?

Het Nawaka (Nationaal waterscouting kamp) is een 10-daags zomerkamp dat door Scouting Nederland georganiseerd wordt voor waterscouting groepen uit het hele land. Het kamp wordt eens per 4 jaar georganiseerd op het scouting landgoed in Zeewolde.

Tijdens het Nawaka komen zo’n 5000 waterscouts tezamen om op landelijk niveau de strijd met elkaar aan te gaan en nieuwe vriendschappen op te doen. Daarnaast wordt er door de organisatie veel meer georganiseerd dan tijdens een ‘regulier’ zomerkamp. Van een ‘vlettenrally’ tot daghikes met gave speurtochten en van stormbanen tot feesttenten voor alle leeftijden met bands en DJ’s. Kortom, een zomerkamp dat je als waterscout minstens één keer wilt beleven.

De Zeeverkenners Zaltbommel hebben deelgenomen aan de editie van 2014 en 2018, wat bij vele leden nog steeds het hoogtepunt van de scouting carrière betreft. Daarom zouden we komend jaar wederom met de gehele waterscoutinggroep willen deelnemen aan het Nawaka 2022.

Wat is ons doel?

Helaas komt een professioneel georganiseerd zomerkamp met hogere deelnamekosten dan wij normaal gesproken van onze leden vragen. Scouting streeft naar laagdrempeligheid voor al haar leden. Om die rede hebben wij dit sponsorplan opgesteld om de deelnamekosten te reduceren voor gezinnen die het anders niet zouden kunnen bekostigen.

Nawaka vraagt een kamp bijdrage van €309,- p.p. Echter zijn we er dan nog niet. Wanneer we de kosten van het transport van onze boten, kampeermateriaal, kostenvergoeding van de vrijwilligers en thema-aankleding meenemen zal de geschatte kampbijdrage +/- €470,- p.p. bedragen. In vergelijking met de kosten van een regulier zomerkamp (+/-€150,-) is dit een flink bedrag.

Ons doel:
Door middel van sponsoracties het deelnamebedrag reduceren van €470,- p.p. naar €309,- p.p. om het kamp voor alle leden toegankelijk te maken. Dit behoeft een totaal sponsorinkomen van €3500,-

Hoe kunt u ons steunen? En wat kunnen wij u bieden?

Bent u enthousiast geworden en wilt u de Zeeverkenners helpen dit doel te bereiken? Dat kan, heel graag zelfs!

Onderstaand vindt u ons sponsorpakket. Hierin is een korte toelichting voor iedere optie te vinden, alsmede hetgeen dat wij u, als sponsor, kunnen bieden als wederdienst. Denk hierbij aan extra betrokkenheid bij onze groep, naamsbekendheid of reclame voor uw onderneming. Mocht u liever gewoon eenmalig een (anonieme) gift doen, dan is dat ook mogelijk.

Sponsorpakket 1 – Adopteer een boot

Sponsorbedrag: €250,-

Toelichting:
De Zeeverkenners varen per team (of in nautische termen: ‘per Bak’) in een bepaalde boot. Door middel van een eenmalige gift van €250,- kunt u een boot sponsoren. U ontvangt tijdens het kamp exclusieve foto’s, u wordt op de hoogte gehouden van de wedstrijduitslagen en mocht de Bak in de prijzen vallen dan wordt u, als sponsor, genoemd in berichtgevingen. Daarnaast mag u een vlag aanleveren van (max afmetingen: 150x100cm) die tijdens het kamp veelvuldig door de boot gevoerd zal worden, bent u welkom tijdens de bezoekersdag om een rondje mee te varen.

Kortom:
Wilt u één van onze bootsmannen sponsoren? Of heeft u ooit zelf aan het roer van de 656 of 738 gestaan? En wilt u betrokken blijven bij het verloop van Nawaka en zelfs een rondje mee varen? Dan is dit een leuke manier om uw steun uit te dragen!

Sponsorpakket 2 – Sponsorenbord

Sponsorbedrag: vanaf €50,-

Toelichting:
Voorafgaand aan het Nawaka zal er een banner (3m x 1m) bedrukt worden met logo’s van alle sponsoren. Het starttarief begint bij €50,-, waarbij u uw logo mag plaatsen op ons sponsorbord. De bedrijfslogo’s worden geschaald op basis van de hoogte van de donatie. De banner zal gedurende het kamp op een duidelijk zichtbare plaats gestationeerd worden en als achtergrond dienen voor de groepsfoto’s. Daarnaast zal het ontwerp voorafgaand aan het kamp gedeeld worden op onze website en Facebook pagina. Afgezien van het verzoek om een logo aan te leveren, behoeft er geen verdere actie van u als sponsor en zullen wij u ook niet meer benaderen rondom Nawaka 2022.

Kortom:
Wilt u als ondernemer naamsbekendheid opdoen? En binnen de regio Bommelerwaard kenbaar maken dat u lokale initiatieven ondersteunt? Dan is dit een mooie optie om ons doel te steunen!

Sponsorpakket 3 – (Anonieme) Gift

Sponsorbedrag: Te bepalen

Toelichting:
Mocht u onze actie willen steunen met een (anonieme) gift, dan is dat mogelijk. U kunt deze optie in het onderstaande donatieformulier aanvinken of direct een donatie overmaken op het volgende rekeningnummer: NL70 RABO 0374307245 t.n.v. Scouting St. Martinus en o.v.v. Nawaka 2022.

Neem gerust contact op met ons, via de bijgevoegde contactgegevens. Wij geven graag een extra toelichting of bespreken de opties die wij u kunnen bieden.

Sponsorpakket 4 – materiele sponsoring

Sponsorbedrag: In natura

Toelichting:
Wij hebben ook zaken nodig als vervoer (autolaadkraan, vrachtwagen, trailer), boodschappen, themamateriaal en uiteraard boten. (De dolfijnen hebben nu een paar bootjes, maar zijn nog hard op zoek naar 3 à 4 persoons kano’s.)

Volg onze actie en het Nawaka!

Meer informatie over deze actie en het Nawaka in het algemeen is te vinden op de volgende plaatsen:
Zeeverkenners
Facebook
Nawaka

Download hier het formulier om ons te sponsoren!