Zeeverkerkenners bommelerwaard

De Zeeverkenners zijn alle leden van Scouting St. Martinus die zich bezighouden met waterscouting. Zij bestaan uit 5 speltakken met ieder een eigen aanbod aan waterscouting voor hun eigen leeftijdscategorie. De waterscouting houdt zich (naast het standaard scoutingspel) met name bezig met nautische activiteiten, zoals zeilen, roeien, wrikken en (bij mooi weer) zwemmen. Vaak is dit in de vorm van een spel, wedstrijd of instructie. Door onze vloot van lelievletten, optimisten, kano’s, motorboten en sleepboot is er een breed aanbod om mee te spelen en te leren varen.
Het aanbod voor het scoutingspel is per leeftijdsgroep verschillend en onderverdeeld in de volgende groepen:

Dolfijnen: 7 t/m 11 jaar
Orka’s: 10 t/m 12 jaar
Verkenners: 12 t/m 15 jaar
Wilde Vaart: 15 t/m 18 jaar
Leiding & Loodsen: 18+

Zij houden zich ieder op hun manier bezig met activiteiten op- en rondom het water. Voor de inhoudelijke informatie over iedere speltak, zoals opkomsttijden en locatie verwijzen we naar de individuele pagina’s.

Voor contact met- of informatie over de zeeverkenners zijn wij bereikbaar op het volgende e-mailadres:
zeeverkenners@scouting-zaltbommel.nl

Algemene informatie:

Alle speltakken verzamelen iedere zaterdag voor een opkomst, waarin zij aan de slag gaan met het scoutingspel. In het zomerseizoen zijn ze vooral te vinden op het water. Hierbij worden zij uitgedaagd om zich (onder begeleiding) bekend te maken met varen en zich wegwijs te maken op het water door te leren zeilen, roeien, kanoën en wrikken. Dit gebeurt vaak aan de hand van spelenderwijs leren, directe instructie of in wedstrijdvorm.

In het winterseizoen komt het standaard scoutingspel ook aan bod, zoals bosspellen, vuurtje stoken, sport en spel, maar ook insignewerk of een stukje vaartheorie. Daarnaast voeren we met zijn allen het onderhoud aan de boten uit, zodat wij duurzaam met onze spullen omgaan en weer veilig het water op kunnen zodra het weer warmer wordt. In de winter zijn we dan ook vaak bezig met klussen en schilderen.

Kampen:

Een onmisbaar onderdeel van lid zijn bij scouting is natuurlijk het kamp! Bij de zeeverkenners gaan we regelmatig op verschillende soorten kampen, vaak ook met onze boten. Op kamp slapen we vaak meerdere dagen op een externe locatie, kamperend op een terrein of in een clubgebouw. Tijdens kampen houden we ons als groep bezig met grotere activiteiten, waar we op zaterdagen geen tijd voor hebben. Goede voorbeelden zijn een dropping (soms ook ’s nachts), een zeer lange zeilwedstrijd (ZLZ) of een groot themaspel. Verder doen we ook ieder jaar mee aan het pinksterkamp, waarbij we met verschillende groepen uit de regio onderling de strijd aan gaan.